Čas je za zelenjadnice, začimbe in dišavnice

25. februarja 2017

V februarju sejemo prve zelenjadnice, začimbe in dišavnice. Za vzgojo so najboljši  zaščiteni prostori kot so rastlinjaki in zimski vrtovi, mnogi pa izkoristijo tudi svetle okenske police.

V setvene plošče že lahko posejemo solato, zeleno, listni peteršilj, čebulo iz semena, drobnjak, kolerabico, cvetačo in tudi endivijo.  V tem času lahko posejemo tudi plodovke kot so paprika, paradižnik, jajčevec ki jih bomo pozneje pikirali. Takoj po setvi, ko seme plitvo zagrnemo,  zalijemo z zelenim Mineralom,  4 % koncentracija, to pomeni da v 1 l vode vmešamo 40 ml zelenega Minerala, pripravek dobro premešamo z leseno ali plastično palico. Zeleni Mineral vpliva na boljšo in hitrejšo kalitev.

V mesecu februarju, lahko že damo nakaljevati zgodnji krompir. Nakaljujemo ga v svetlih prostorih, pri tem pazimo, da je temperatura med 10 in 15 °C, le tako bodo kalčki debeli, čvrsti in zdravi.