Evropski projekt

Rastlinska hranila za nadomestitev umetnih gnojil in pesticidov v kmetijski in vrtnarski proizvodnji

Glavni cilj/namen operacije:

Projekt »Rastlinska hranila za nadomestitev umetnih gnojil in pesticidov v kmetijski in vrtnarski proizvodnji« je bil izbran na javnem razpisu »Dopolnjevanje SME instrumenta – Faza 2«, kar pomeni, da ga sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj, in sicer v višini 1.444.237,50 EUR. Javni razpis se izvaja v okviru »Operativnega programa za izvajanje Evropske kohezijske politike v obdobju 2014-2020«, katerega specifični cilj je »Povečan delež inovacijsko aktivnih podjetij«.

Skupina izdelkov MINERAL predstavlja inovativen in ekološko nesporen pristop k zaščiti in negi rastlin. Izdelki so narejeni iz popolnoma naravnih sestavin. Izdelki MINERAL na naraven način krepijo rastline, izboljšujejo njihovo rast i razvoj ter povečujejo njihovo naravno odpornosti proti boleznim, škodljivcem in stresom iz okolja. Uporaba izdelkov MINERAL zmanjšuje porabo umetnih gnojil, pesticidov in porabo vode. Končni rezultat je izboljšana kvaliteta pridelkov, kar vpliva tudi na zdravje ljudi. Manjša poraba vseh sredstev za zaščito je prav tako prispevek k ohranjanju okolja, stroški pridelave pa so značilno manjši.

Namen in cilj projekta je s pomočjo pridobljenih sredstev zaključiti razvoj skupine izdelkov MINERAL in jih s pomočjo inštitucij znanja preizkusiti na raznovrstnih rastlinah ter izvesti pilotsko proizvodnjo izdelkov MINERAL.

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

 

www.eu-skladi.si

esrr-logo
mgrt-logo
spirit-logo