Za cvetočo pomlad - čebulice posadite jeseni

28. oktobra 2019

Druga polovica oktobra je zelo ustrezen čas za sajenje vseh vrst okrasnih čebulnic. Najpogostejše so narcise, tulipani, krokusi, muskari, hiacinte, zvončki, anemone in druge. Vse lahko cvetijo v različnih barvah, vsako leto pa se pojavijo tudi nove sorte zanimivih oblik in barvnih odtenkov.

sajenje_cebulnic

Čebulice si pred nakupom dobro oglejte

Pri nakupu čebulic morate biti pozorni na zdravstveno stanje. Čebulice naj bodo lepe – nepoškodovane in brez znakov plesni. Če je le možno, kupite večje čebulice, ki bodo dale močnejše rastline in večje cvetove. Bolje se bodo ukoreninile in tudi prezimile – predvsem v posodah in v plitvih tleh na grobovih. Pri tem dodatno in bistveno pomaga zalivanje z raztopino sredstva za krepitev rastlin, predvsem koreninskega sistema MINERALA ZELENI takoj po sajenju. Uporabljajte 4% raztopino – v 10 l  vode dodajte 4 dcl sredstva MINERAL ZELENI.  Raztopino pred uporabo premešajte, enako tudi plastenko pred dodajanjem v vodo. Dovolj je, če boste čebulice zalili le enkrat.

 

Za cvetočo pomlad posadite čebulice jeseni

Tokrat podajamo, primerno času pred 1. novembrom, nekaj nasvetov za sajenje čebulic na grobove, cvetlične grede in v posode.  Jesen, predvsem druga polovica oktobra, je pravi čas za nakup in sajenje čebulic. Tako lahko že zdaj poskrbite za urejen, cvetoč in lep spomladanski izgled grobov, vrtov ali cvetličnih korit.

Čebulnice sadimo med mačehe in druge okrasne rastline. Za ta namen so primerne nizke sorte do višine 15 cm. Izbiramo lahko med različnimi barvami in oblikami cvetov, ki jih lahko med seboj ustrezno kombiniramo. Največja izbira nizkih sort je med tulipani, narcisami, krokusi ali spomladanskimi žafrani, muscari, hiacintami in še nekaterimi nižje rastočimi čebulnicami. V naših razmerah se te tudi najbolje izkažejo. Z njimi je malo dela in so nezahtevne, sploh če upoštevate zgornja priporočila. Vsekakor pa priporočamo, da posajene čebulice že takoj zalijete z raztopino sredstva za krepitev rastlin, predvsem koreninskega sistema MINERAL ZELENI. Pomaga!

Z odgovori na vaša vprašanja in za svetovanje smo vam z veseljem na voljo na našem Facebook profilu. Veseli bomo vaših vprašanj!

Logo_EKP_sklad_za_regionalni_razvoj_SLO

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska Unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.