Razvoj in inovativnost

Naš cilj so zadovoljni uporabniki, ki zaupajo nam in našim izdelkom.

Zato posvečamo izjemno pozornost pridelavi zdravih rastlin, ki dajo kvaliteten pridelek. To pa pomeni okusno, zdravo hrano brez alergenov, ki se tudi dlje časa skladišči brez dodatkov.

V ta namen vsako leto izvajamo obširne poskuse z vsemi vrstami Minerala™ na Biotehniški fakulteti v Ljubljani, Inštitutu za hmeljarstvo in pivovarstvo v Žalcu, Kmetijskem inštitutu v Ljubljani in še kje.

Prav tako zadnja leta testiramo vse tri osnovne vrste Minerala™ v tujini, na Nizozemskem pri raziskovalnem centru univerze v Wageningnu in pri DLV Plant, v Združenem kraljestvu v okviru Soil Association… in drugje, letos tudi v Ruandi v Afriki.

Rezultati poskusov nas vodijo v razvoj novih, še boljših sredstev iz popolnoma naravnih sestavin, ki učinkovito krepijo rastline in jim pomagajo izboljšati njihovo naravno odpornost do te mere, da se čim dlje in čim bolj uspešno same branijo pred boleznimi in škodljivci ter uspešno prenašajo strese iz okolja.

Velik poudarek dajemo svetovanju uporabnikom, večjim tržnim pridelovalcem tudi na terenu in jim tako olajšamo odločitve pri izvedbi ukrepov. Skupaj se veselimo uspešne pridelave.

Vsi naši izdelki so slovenski proizvod in plod domačega znanja, na kar smo ponosni in nam daje nov zagon za nadaljnji razvoj.