Bučke in pepelasta plesen

Pepelasta plesen je glivična bolezen, ki napada starejše in šibke rastline. Razmnožuje se v in na listih in kmalu prekrije celoten list, ki zaradi tega ne more uspešno opravljati fotosinteze in drugih pomembnih funkcij. Ob močnem napadu se rastlina ne more več normalno razvijati, preneha cveteti in razvijati plodov, zato počasi prične propadati.

Vsak konec poletja so bučke in kumare dovzetne za napade pepelaste plesni. Začne se komaj opazno (slika spodaj levo), a se bele pike na listih nato hitro množijo (slika desno spodaj).

Slika 1
Slika 2

Na koncu so listi lahko prekriti z belimi pikami. Od blizu lahko vidimo trose glive (bolezni), zgleda kot bi nekdo list posul z moko.

Slika 3
Slika 4

Po dvakratnem škropljenju z naravnim sredstvom za povečanje odpornosti rastlin proti boleznim in stresom iz okolja MINERAL RUMENI FORTE v 8 % koncentraciji je bilo po enem tednu stanje sledeče:

Slika 5

Obseg bolezni se je močno zmanjšal, širjenje se je popolnoma ustavilo.

Slika PREJ
Slika POTEM

Prej

Potem

Še več, bučka je po enem tedni začela močno odganjati nove liste in pojavila se je množica novih zdravih plodov.

Slika KONEC

Bi želeli več izvedeti o izdelku, s katerim je Tatjana učinkovito pregnala plesen? Več informacij najdete na tej povezavi. Dostopen je vsem, saj za njegov nakup ne potrebujete izkaznice, ker izdelek ni FFS.