Domač vrt z MINERALOM

Rok iz Vipavske doline že četrto leto za celotno oskrbo svojega vrta uporablja pripravke MINERAL. Je zadovoljen uporabnik, predvsem zato, ker z MINERALOM brez uporabe kemičnih sredstev vzgoji velike, lepe in zdrave rastline in odličen pridelek. Z veseljem nam je poslal slike svojega vrta, ki jih delimo z vami.

dsw

Velike in lepo razraščene bučke z množico cvetov. Listi so veliki, zdravi in svetleči. Voščena prevleka na listih, ki ščiti pred napadom gliv je vidno izboljšana, zato so bučke popolnoma brez bolezni.

Slika2

Posevek nizkega fižola. Rastline so izenačene v rasti in v razvoju, kar zagotovi ves pridelek ob istem času. Kljub gostemu sestoju, ki nudi dobre pogoje za razvoj bolezni, so rastline fižola zelo zdrave.

Slika3

Krompirjeva njiva. Grmički so veliki in gosti, listje je temno zeleno, kar je pogoj za dobro fotosintezo in polnenje gomoljev. Rastline so izenačene v razvoju, ni predčasnih cvetov, ki se pri krompirju pogosto pojavijo zaradi stresa. Dober pridelek je zagotovljen.

slika4

Pridelek gomojlev ene rastline krompirja. Gomolji so veliki in izenačeni po velikosti. Lepo so obaravani in popolnoma nepoškodovani.

slika5

Rastline kumar, v času polnega cvetenja. Vreže so dolge, s kratkimi internodiji in veliko listo maso. Listi so temno zeleni, trdni z dobro vočeno prevleko. Kljub močni rasti in gostemu sestoju so kumare zdrave, brez znakov okužb s pogostimi glivičnimi boleznimi kot sta pepelovka in plesen bučnic.

slika6

Velike rastline paradižnika v času zorenja prvih plodov. Rastline so vidno močne in velike, listi so zdravi in temno zeleno obarvani. Ni znakov okužb s plesnijo, četudi so rastline na prostem brez strehe. Čebelice so z veseljem obletavale paradižnikove cvetove. Oprašitev in oploditev sta bili 100% , plodovi v grozdih se razvijajo enakomerno.

slika7

Stara trta v času polnjenja jagod. Kljub bolj senčni legi je listov veliko, so lepo razviti in krepki, s debelo voščeno prevleko, ki jih ščiti pred napadom gliv in škodljivcev. Vidne so luknjice v listih, nastale zaradi hranjenja žuželk, ki pa so se s to trto prenehale prehranjevati, saj jim zaradi večje količine odpornostnih sestavin rastlinega soka ni več pasala. Rane so se hitro zacelile, kar je preprečilo okužbo s boleznimi. Grozdi, ki so v fazi polnjenja jagod, so zaradi dobre oprašitve polni in se enakomerno razvijajo. Rastlina je vidno krepka in odporna.

slika8

Domači vrt z MINERALOM. Majhen vrtiček, kjer vse rastline, ena ob drugi, lepo uspevajo in dajejo izvrstne domače pridelke. Bravo Rok!